Апелативната комисия обясни защо промени наказанието на "Левски"

Председателят на Апелативната комисия към БФС Валери Апостолов обясни по каква причина е намалено наказанието на „Левски“ след дербито с ЦСКА. Вместо мач пред празни трибуни, "сините" ще приемат "Ботев" (Пд) с публика, като единствено Сектор "А" ще остане затворен.

„Апелативната комисия окончателно разгледа жалбата по същество на ПФК Левски срещу решение на ДК от 20 септември. Апелативната комисия се запозна подробно с жалбата. Бяха поканени служебно лице – физиотерапевта Иван Христов, бяха поканени жалбоподателите. Присъстваше изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков. Запознахме се с всички доказателствата и Апелативната комисия реши: на основание чл. 62, ал. 3 от Дисциплинарния правилник на БФС за сезон 2022/23 изменя решения на ДК на БФС в частта, касаещо забрана за игра пред публика на ПФК Левски, като го заменя с частично затваряне на стадион, сектор А, без закритите помещения и ВИП ложите. Решението на АК е окончателно и не подлежи на обжалване“, започна Апостолов на брифинга след заседанието на Апелативната комисия.

„Дежурният делегат още по време на срещата е подканил физиотерапевта, ако се чувства засегнат, незабавно да потърси лекарска помощ, така че съответният орган да установи дали има нарушение. Към днешна дата такъв официален документ пред АК не е показан, доказващ степен на частично засягане или нараняване. Дисциплинарната комисия по същество към момента на гледането е взела правилно решение при наличните доказателства. Ние искахме допълнителни доказателства и всякакви други показания, които могат да ни помогнат при взимането на днешното решение", разясни той.

"При установяването на незначителни наранявания, които не могат и да бъдат доказани. Лекарят, който е бил дежурен на срещата, е предложил преглед на физиотерапевта, но той е бил отказан. Той е отказал всякакъв преглед. Дори не е показал място на нараняване. Искам ясно да разграничите, че ДК и АК работят на принципа на съдилищата – по утвърдени правилници и норми. Всички отбори до края на май месец имат право да прегледат правилата и да предложат промени. Има нарушения хвърляне на предмети с последствия и без последствия. Последствията трябва да бъдат установени нагледно. Когато няма как да ги докажат, става дума срещу дума. Спомняте си казуса с Лудогорец, когато имаше подобна бомбичка и те незабавно заведоха физиотерапевта, извадиха си медицинско. Пирогов работи 24/7, има съдебен лекар", допълни Апостолов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ