Lexus LF-C2 - японско злато

По улиците на Лос Анджелис хибридите и електромобилите са нещо обичайно. Но от такива коли няма и следа на автоизложението в града. Там сцената принадлежи на разточителни лимузини, спортни модели, авангардни концепти, огромни пикапи и джипове.

Слънчево време, приятни температури и живописни крайбрежни пътища с много завои – Калифорния е идеалното място за продажби и премиери на открити автомобили. А такъв липсва в гамата на Lexus, откакто бе спряно производството на IS C. Сега силен дебют на изложението в Лос Анджелис направи концептуалният роудстър LF-C2.

Това е японската интерпретация за пуристичен модел без покрив и с емоционален, но много изчистен дизайн. Водачът и пътниците пътуват под открито небе и се наслаждават на контакта с природата и динамичните качества на машината.

Прототипът LF-C2 наподобява силно спортното купе RC, като доразвива неговия дизайнерски език. Чрез изпъкнали и вдлъбнати форми, ръбове, остриета и плоски повърхности е създадено хармонично тяло. То е покрито със специален лак, който създава различни ефекти в зависимост от гледната точка и ъгъла на светлината.

Какво видяха 350-те хиляди зрители на най-голямото европейско тунинг изложение в германския град Есен, вижте в новия брой на сп. "Авто Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили