Комисия в американския Сенат одобри номинацията на Майк Помпео за държавен секретар

Страните от Г-7 може да въведат нови санкции срещу Русия заради ситуацията в Донбас

Над 85 държави и организации ще участват във втората конференция “В подкрепа на бъдещето на Сирия” в Брюксел

МВнР: Няма данни за пострадали българи при инцидента в Торонто

Макрон пристигна на тридневно посещение в САЩ

Шофьорът на вана, който уби 10 души в Торонто, е участвал в програма за хора със специални нужди

Обсъждат балканските проекти в Букурещ Премиерът ще участва и в среща на ПСЮИЕ в Словения

Приеха Джордж Буш-старши в болница заради инфекция

18 души загинаха при пожар в караоке бар в Китай

Военен самолет се разби в Тунис, загинали са двама души

Задържаха заподозрения водач на вана, който уби 10 души в Торонто

Полицията залови голия мъж, убил четирима души в Тенеси

Времето ще е слънчево

Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Първата данъчна декларация е подадена 40 минути след полунощ

Първата данъчна декларация през 2015 г. е подадена 40 минути след полунощ от IT специалист, използвал онлайн услугата за деклариране с електронен подпис. 34 годишният мъж е декларирал доходи от хонорари и такива по трудов договор.

До 11 ч. на 1 януари са подадени и още две декларации за доходите на физически лица – от 29 годишна пловдивчанка и 45 годишен мъж от Кърджали. И в трите декларации е деклариран данък за довнасяне.

Онлайн системата за подаване на декларации от физически лица с електронен подпис беше активирана в първата минута след настъпването на новата година, съобщават от НАП.

Последното нововъведение за данъчната кампания 2015 г. е възможността гражданите да подадат подоходна декларация по електронен път без електронен подпис, а с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно във всеки офис на НАП. Над 150 000 физически лица вече са се снабдили с този код и могат да спестят 5% от дължимия данък, ако изпратят онлайн формуляра си до 31.03.2015 г.

„Офлайн“ данъчната кампания започва на 5 януари в 9 часа сутринта във всички офиси на НАП, като физическите лица могат да подадат декларациите си и да внесат данъка не по-късно от 30 април 2015 г., припомнят от НАП. Освен деклариране на доходи онлайн приходната агенция предлага и възможност за плащане на всички видове задължения по Интернет, както и още над 30 е-услуги, които спестяват на бизнеса и гражданите над 300 млн. лв. годишно.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.