ТЕЦ Варна преустанови работа, стотици служители остават без работа

ТЕЦ "Варна" преустанови работа днес, предаде БГНЕС. В средата на декември ЧЕЗ, които са собственици на централата, предупредиха че тя няма възможност да работи през зимата на 2015 г.

ТЕЦ "Варна" е временно изведена от системата от 0:00 часа снощи. Въпреки принципното съгласие за временно включване на централата през зимния период на 2015 година в случай на газова криза, от Европейската комисия не беше получен отговор относно разрешителните за работа на самата централа и на сгуроотвала.

Поетапно, след 1 януари ще бъдат освобождавани служителите на ТЕЦ "Варна", за които няма реализация след края на годината. Те ще получат компенсационни пакети, които са повече от два пъти по-високи от приетите в сектора. ЧЕЗ осигурява до 11 работни заплати на всеки служител в зависимост от стажа му в централата, вместо предвидените в браншовия колективен трудов договор до 5 работни заплати. В допълнение, компанията предлага консултации и помощ при регистриране в бюрото по труда и персонални препоръки, съобщиха тогава още от ЧЕЗ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Иван Христов

    И що нема коментари тук,явно май никой не чете тук.

Още от Бизнес