Българи в Охрид посрещнаха Нова година без ток, вода и на студено

Студ и проблеми белязаха началото на 2015 година за група българи, избрали да я посрещнат в Охрид.

Росица Гоцева и приятелите й платили по 257 лв. от човек на фирма туристическа фирма за настаняване и празнична вечеря в хотел „Бисер“. Хората тръгнали ентусиазирани, но още по пътя започнали разочарованията. Пътят до Охрид бил непочистен, пътувало се трудно. А в хотела ги чакала неприятна изненада – нямало ток, съобщава "Нова телевизия".

От рецепцията ги успокоили, че имало авария и електричеството скоро ще бъде възстановено. Росица разбрала, че приятелите й, пристигнали на 29 декември, са мръзнали два дни, отоплявани със „символични“ газови печки. Хората се принудили да отседнат в съседен хотел, за да спят поне на топло. Но платили допълнително.

„На 31декември отиваме в нашия хотел. Оказва се, че отново няма ток. Отново ни уверяват, че ток ще има, но той така и не дойде. Не ни е върнато нищо до този момент. Всички, които бяхме там, се опитахме да се свържем с „Планет травел“, но напразно“, разказа Росица.

Дарина Стефанова, управител на туристическата фирма каза по телефона: „ Уточнили сме с хотела, на 100% ще бъде възстановена сумата на всички наши туристи следващата седмица. Колкото до обещанията на хотел „Бисер“, до последно те ни уверяваха, че ще има ток и вода, след като аварията е преустановена на 30 декември вечерта. Този хотел ни уверяваше, че всичко ще е под контрол, но за съжаление нашите клиенти останаха разочаровани“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят