"Ислямска държава" издаде наръчник за отглеждане на деца джихадисти

В интернет се появи наръчник на "Ислямска държава" за майки джихадистки, в който се разяснява как се отглеждат бъдещи екстремисти, съобщава Daily Mail.

Пособието с името „Ролята на сестрата в джихада“ препоръчва на майките да показват на децата си джихадистки интернет сайтове, да им четат истории за джихад преди лягане и да ги окуражават да практикуват спортове като дартс, за да могат да се целят по-добре. В онлайн книгата се обяснява, че жените трябва да почнат тренировките на децата, докато „те са все още бебета“, защото после може да стане твърде късно.

„Не подценявайте продължителния ефект на това, което малките им уши и очи могат да възприемат по време на първите им години през живота“, се казва още в наръчника.

За книгата съобщи базирания в САЩ Институт за изследване на медиите в Близкия изток в навечерието на нов доклад, посветен на това как децата са индоктринирани в радикалния Ислям. Стивън Сталински, изпълнителен директор на Института, казва: „С настъпването на 2015 година, „Ал Кайда“ и нейните партньори, „Ислямска държава“ и други джихадистки групи по света продължават да инвестират много в усилията си да индоктринират следващото поколение бойци“.

„Независимо от това, което ще се случи в Ирак и Сирия в близко бъдеще, следващото поколение – децата на Багдади и внуците на бин Ладен – вече са с промити мозъци, за да мразят Запада и да се стремят към джихад и мъченичество“, казва още експертът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят