Адвокат: МВР отдавна са абдикирали от задълженията си и не правят нищо от това, за което им плащаме

"МВР отдавна са абдикирали от задълженията си и не правят нищо от това, за което им плащаме". Това каза пред "Нова телевизия" адвокатът Николай Хаджигенов по повод бягството на двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов.

От 23 декември Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обявени за общонационално издирване. Третият осъден - Александър Данаилов - вече е в затвора. Според хората от Банкя, където живеят подсъдимите, Вили и Светлозар отдавна са напуснали страната. Още през декември братът на Балтов предупреди, че убийците ще се укрият от правосъдието.

"Проблемът, както винаги, е в МВР. Мерките за неотклонение и границите ни се контролират от тях", попита Хаджигенов. Според него, МВР не прави нищо и отдавна се е превърнало в една огромна черна дупка, поглъщаща бюджетни средства.

„Проблемът е и законодателен. Не са уредени нещата по такъв начин, че те да гарантират изпълнение на присъдата, когато тя влезе в сила. Този проблем съществува в последните две години след бягството на т.нар братя Галеви”, заяви Ивета Анадолска, адвокат и бивш съдия по наказателни дела. Тя допълни, че в закона има празнини.

"Мерките за неотклонение никога не са се спазвали от МВР, освен когато не става дума за специфични, обикновено поръчкови дела. Всичко останало е оправяй се както можеш. Тогава какъв е смисълът от МВР?", заяви Хаджигенов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини