5 месеца затвор за трафикант на сирийци

5 месеца затвор получи 32-годишният Г. Б. за укриване на осем сирийски граждани, съобщава 24rodopi.com.

Групата бе задържана през февруари 2012 година в района на село Стремци. Полицията задържа и четирима трафиканти - Г.Б.(32), Х.К.(47), Т.Б.(48) и Н.Р.(44), които са придружавали чуждите граждани.

Три автомобила – "Фолксваген" и "Сеат"с кърджалийска регистрация и "Ситроен" с хасковска регистрация са били спрени за проверка от полицаи от РУП-Кърджали в 2 часа след полунощ в землището на село Стремци. При проверката е било установено, че осемте чужди граждани, на възраст между 17 и 33 години, са без валидни документи. По първоначални данни те са били преведени от Турция. Лицата са били разпитани в полицейското управление в Кърджали и конвоирани до Свиленград.

Автомобилите били иззети, а срещу четиримата бе образувано досъдебно производство за нелегално превеждане на хора през държавната граница.

Г. Б. е признал вината си и поискал процес по съкратената процедура. Заради споразумението с прокуратурата той получава по-ниска присъда - „Лишаване от свобода" за срок от 5 месеца при първоначален "строг" режим на изтърпяване на наказанието в затвор от закрит тип.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони