Иск за 231 519 лв. незаконни доходи срещу виртуална булка

Ресмие Рамаданова от Разградско трябва да се раздели с 231 519 лв., които заработила по телефона и интернет от десетки мъже от Европа, на които обещавала сърцето си. Срещу жената е внесен иск от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Той трябва да бъде разгледан от Окръжния съд в Разград, като процедурата е по новия Закон за отнемане на незаконно имущество, гласи съобщение от Комисията.

Пачките са били натрпани от находчивата дама през периода 2009-2011 г. по схемата в Разградско "булка по интернет", с която се изхранват множество семейства от района. Жените намират зажадняли за любов мъже в чужбина като се свързват с тях в сайтове и минават на комуникация по скайп или телефон. Обещават им любов и да им пристанат, но при организирането на пътуването възникват всевъзможни пречки, като безпаричие, болести и други. Хванатите на въдицата мъже почват да пращат пари, а виртуалните им изгори в това време подмамват и други мъже. В случая щедрата на обещания жена била спонсорирана от мъже от Швейцария, Франция, Австрия, Германия и др.

Разкриването на финансовата схема става чрез множеството преводи, които жените получават. Понякога някой грозно измамен чужденец намира сила и да се оплаче. Други хитруши са застигнати от правосъдието заради неплащане на данъци по недекларирани доходи. Ресмие е признала, че е получила парите и не е внесла налозите си. Сега държавата претендира да отнеме тези незаконни доходи, както и лек автомобил.

В Разградско почти не минава седмица, в която да няма дело срещу виртуална булка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони