На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Багер влезе в къща с три деца през стената

Багер се блъсна в къща, проби стената й и влезе вътре, докато майка обядва с дъщеря си и двете си приемни деца. Ужасяващият инцидент станал на ул.”Стефан Егаров” в Сливен в последния работен ден преди Бъдни вечер, около 14,30 ч. на 23 декември – съобщиха семейство Весела и Тодор Стефанови. Те обясниха, че разказват за преживения кошмар едва сега, тъй като обещанията, че пораженията ще бъдат отстранени напълно, не били изпълнени.

Весела е приемен родител. По време на опасния инцидент е била у дома сама, с щерката-студентка и двете приемни деца на 6 и на 10 години. Настроението било празнично, приповдигнато. Изведнъж се чул силен трясък. Скочили. Нищо не можело да се види от прах. Майката се опитала да отвори. Вратата не мърдала. Все пак тя успяла някак да я отвори. Изумила се, когато в малкото предверие видяла…кофата на багер.

“С този багер в момента правят ремонти на “ВиК”-мрежата по водния цикъл на града. После казаха, че в машината нямало никой и тя тръгнала на собствен ход. Не знам дали е така” – обясни съпругът Тодор. Изплашената Весела започнала да се моли. След час-два дошъл камион с тухли, работниците по ремонта запушили дупката. “И повече – нищо! А ни се молиха да проявим човещина, да не викаме полиция, обещаваха, че всичко ще оправят. Ама не си изпълниха обещанието. Ние си бяхме стегнали къщата, бяхме й направили изолация, за да е топло. Отговорникът на групата ми каза, че имали застраховка. Нямало било страшно! Ама нас тази застраховка въобще не ни бърка, защото сега ние студуваме! Поне да бяха дошли от фирмата да се извинят, да се разберем кога ще направят ремонтите!” – заяви Тодор.

Семейството му не може да си позволи извънредни разходи за нова изолация и за ремонт на стената. “Не ми се мисли какво би станало, ако багерът се бе натресъл минути по-рано, когато двете деца са били в предверието. А ние носим отговорност за тях! Да не говорим колко са се изплашили, съпругата и дъщеря ни – също!” – каза още Тодор.

Все пак за двете приемни деца новата година започнала много щастливо, защото от два дни вече били при осиновителите си. За сем. Стефанови 2015 година ще започне в кабинета на кмета Кольо Милев. Хората са решени още в първия работен ден да го потърсят, за да му разкажат за случая и да потърсят чрез него съдействие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.