Легендата Джерард потопи Ливърпул в тъга: Тръгвам си!

Капитанът на "Ливърпул" Стивън Джерард потвърди, че ще напусне клуба след края на сезона.

След 17 години на "Анфийлд", 18 мача преди края на кампанията Джерард реши да продължи кариерата си в друг отбор. Този сезон той има 7 гола в 26 мача за тима във всички турнири.

"Съобщавам това сега, за да не се разсейват всички в отбора от спекулациите за моето бъдеще. "Ливърпул" беше голяма част от живота ми и да си тръгна ще бъде трудно, но мисля, че това е най-доброто за мен, семейството ми и клуба", каза Джерард пред официалния сайт на "червените".

"Ще продължа да играя, но в момента не мога да кажа къде. Мога да кажа само, че ще бъда в отбор, който не е конкурент и няма да играе срещу Ливърпул - това е нещо, което не бих могъл да понеса", добави той.

"Това мое решение се основава изцяло на желанието ми да опитам нещо ново в кариера и живота. Ливърпул е много специално място за мен, от което винаги ще бъда част. Искрено се надявам и искам да се върна тук един ден. Също така искам да кажа, че няма да съжалявам за нищо, когато един ден сложа край на кариерата си", каза още Джерард.

"Не мога да намеря думи, за да благодаря на Брендън Роджърс, на собствениците и на всички в клуба. Ще си тръгна със страхотни чувства. Също така, бих искал да благодаря на моите съотборници и целия щаб за тяхната помощ и подкрепа", заяви капитанът на "червените".

"Последното ми послание е за хората, които правят футболен клуб Ливърпул най-голям в света - привържениците. От днес и до последната минута на последния мач от сезона ще бъде напълно отдаден на отбора, както винаги. Беше чест за мен да бъда футболист и капитан на Ливърпул. Най-искреното ми желание е да завърши този сезон и кариерата си в Ливърпул на най-високо ниво", коментира още Стивън Джерард

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт