Моуриньо на кръстоносен поход срещу съдиите

Духът на сър Алекс Фъргюсън в Англия живее... в отколешния му враг, но по-късно приятел Жозе Моуриньо. Допреди 18 месеца шотландецът бе враг №1 на съдиите и едва ли може да сметне колко глоби е платил заради критики към тях. Сега Моу тръгна на истински кръстоносен поход срещу арбитрите във Висшата лига.

Какъв 1 януари! В 19,30 ч британско време най-добър тим в лигата нямаше. "Челси" и "Манчестър Сити" са абсолютно равни с по 46 точки и 44-19 голова разлика. "Свързването на звездите" стана с два уникални мача. Първо "Сити" победи "Съндърланд" с 3:2, а след това "Тотнъм" срази "Челси" с 5:3. Ако при такъв тип чисто равенство завърши сезонът, ще се играе плейоф за титлата.

Моуриньо вече бе загрял с тирадата си против Антъни Тейлър, неотсъдил дузпа в последния мач за 2014-а срещу "Саутхемптън" (1:1), за да стартира още по-голям тайфун от думи срещу Фил Дауд. Този път заради спестена дузпа при 1:0 за "Челси" за игра с ръка на Ян Вертонген.

"Ако резултатът стане 2:0, мачът ще е друг - започна Специалния. - Вие говорите за игра с ръка. Защо карате мен да коментирам? Време е да има ясни правила - кога е дузпа и кога не е. Всеки има своя версия. В последните два мача "Челси" трябваше да има шест точки, но има една."

Португалецът изригна неправилно по време на мача за неотсъден червен картон на Федерико Фацио за нарушение срещу Еден Азар. "Момчето беше честно и ми каза, че няма нищо - продължи на пресконференцията Моу. - Браво на г-н Дауд, който беше твърде бавен, за да види отблизо ситуацията. Но от 40 метра взе правилно решение. А когато беше на 10 метра, не видя дузпата!"

Оказа се обаче, че Моу пък не е видял как неговият играч Гари Кейхил два пъти рита Хари Кейн пред треньорските скамейки: "Не съм забелязал, но не е както Рахим Стърлинг от "Ливърпул" - удря шамари, нали?"

Франк Лампард вкара победно за "Сити", допуснал от 2:0 "Съндърланд" да изравни за 2:2. Легендата на "Челси" ще остане при шампиона до края на сезона и няма да отива в "Ню Йорк Ред Бул", както бе планирано.

В същото време фен на "Арсенал" бе арестуван при загубата с 0:2 като гост на "Саутхемптън". Той проби охраната и отиде да се кара с Арсен Венгер, френският треньор на любимия му тим.

А Луис ван Гаал, предводителят на "Манчестър Юнайтед", каза, че не вижда как отборът му може да гони титлата при настоящите си постижения извън "Олд Трафорд". В първия ден на новата година "червените дяволи" стигнаха само до 1:1 срещу "Стоук". Радамел Фалкао изравни резултата, но бъдещото му откупуване от "Монако" ще се реши през април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят