Пак тръгна палатковият протест във Варна

Палатковият протест пред сградата на община Варна, познат от февруари на 2013 г. , се задейства отново. Второто издание на организираното от Отворен обществен съвет (ООС), недоволство е озаглавено "Алеята на срама". Покрай палатката беше опънато въже с портретите на всички водещи политици у нас, а до него има полицейски палки, които минувачите могат да ползват, ако искат да налагат снимките.

Протестиращите имат както местни, така и общонационални искания. Сред локалните са събаряне на всички незаконни строежи на територията на Варна и оставка на редица местни политически лидери. Протестиращите събират и подписки за провеждането на четири референдума - за смяна на избирателната система, за отнемане на лицензите на ЕРП-тата, за съдбата на Морската градина във Варна и против затварянето на ТЕЦ- Варна.

Палатковият протест ще има "работно време", като вечер палатката ще се прибира. Решението е продиктувано от ниските температури и лошия опит от предходното недоволство, когато няколко палатки бяха разрушени от вандали. В тази връзка активистите смятат да сложат камера, която чрез безжична връзка да предава пряко всичко случващо се в района, на фейсбук страницата на протеста.

Веднага след разпъването на палатката в петък, служители на общинска полиция съставиха предупредителен протокол на председателя на ООС Кънчо Бонев. Той контрира, че разрешението му, издадено преди почти 2 години, е валидно и уведоми полицаите, че наскоро е подал уведомление за подновяване на протеста. Това обаче не трогна униформените, които настояха, че палатката трябва да се премахне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Пешо

    Всички телефони с ОС след 2017 при "фабрично изтриване" правят копие на съвети на производителя преди да трият каквото и да е. Именно заради подобни случаи. Копието се пази най-малко три месеца за китайски телефони и мисля че 18 при американски. Разбира се, забавянето от 5 дни е именно за да се гарантира спокойното изчезване на извършителя.

Още от Региони