Контрабандист на цигари пише обяснение пред митничари: Купих ги за лично състояние

Всеки ден митничарите на „Капитан Андреево” залавят поне по 15 контрабандисти. Митничарите дори си водят класация за най-смешното обяснение, съобщи bTV.

Един от контрабандистите пише: „Цигарите закупих от Турския безмитен магазин за лично ползване и за семейството. Това ми е за първи път и повече няма да се повтори”. Друг обяснява: „Купих цигари за лично състояние”.

На друго от писмените обяснения запазваме правописа: „Коупих сигари за пужени". Както и на следващото: „Зех ги от турция за нас митото във къшти пушим сичките и съм голамо семество. Неги казах беше ми страх данеги земат”.

„Цигарите намерих до контеинера пред фрей шопа. Супер късмет кой няма да ги вземе.но радоста ми беше кратка язък”, пише и друг от контрабандист, чийто правопис също запазваме.

Над 100 случая на контрабанда на цигари всяка седмица. И точно толкова обяснения.

„Уникални, понякога съдържат такива бисери, които колегите приемат с насмешка. Лицата обясняват това, че са укрили количество цигари, като тези цигари се намират на най-невероятни места, с това, че са забравили да ги декларират”, обяснява директорът на митница „Свиленград” Тодор Караиванов.

Във всеки случай става въпрос за между 5 и 20 стека цигари. Печалбата на контрабандистите е лев на кутия. За някои контрабандата е постоянна работа. Системните каналджии, заловени в последните 2 години са почти 400.

„Използват семействата си. Включително в колите понякога има деца. За заблуда се ползват децата, които или са болни, или трябва да ги закарат на лекар”, допълва Караиванов.

Изобретателността на контрабандистите по отношение на укритията също има своя класация - в броните, предна, задна, в праговете, в пода, в тавана, във вратите, около таблото, в двигателя, на мястото на резервната гума.

Никола Иванов успя да изненада митничарите с идеите си за укритие, но не и с обяснението защо играе против правилата. Казва, че са за жената и за познати.

Глобата за контрабандиста е от два до два и половина пъти пазарната стойност на тютюневите изделия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини