Майката на първото бебе избяга

Майката на първото бургаско бебе за 2015 година- ромката Катя е избягала. Това се случило часове, след като родила дъщеричката си- Иванка. Иванка проплакала в 04,45 сутринта на 1-ви януари. Новороденото е с мерки: 2,750 кг и 49 см. Няколко часа, след като Катя родила, докторите я потърсили, но не я открили.

"Дойде малко преди да роди. Можем да кажем, че направо тръгна да ражда от вратата. В 10 часа вече беше изчезнала", разказа шефът на отделението в Бургас д- р Антонио Душепеев. - "Ще повдигна обществен дебат. не може държавата да плаща и да се постъпва толкова безотговорно", отсече д- р Душепеев.

Катя има още две деца, Иванка е третата и рожба. Жената е от Средец, където явно се върнала за да си отпразнува Новата година, коментираха в болницата.

В родилното отделение е настанена и сирийска бежанка, която всеки момент трябва да роди. Пази я гранимен полицай. "Даже го поканихме да празнува с нас Новата година", разказаха медиците. Преди месец друга сирийска бежанка бе докарана с контракции, полужива от глад и студ, направо от граничната бразда.

Съдбата и трогна до сълзи лекарите и сестрите. Жената бе стабилизирана и получи дрешки и обувки за другите си по-големи дечица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони