Българско семейство живее в океана от 2 години (Видео)

Пясък вместо сняг и палми вместо елха. Така ще изглежда Коледа за Мира, Иво и 11-годишната Мая, които от две години живеят в открито море. Преди две години двойката от София продали къщата си в Канада, напуснали работа и се преместили да живеят в океана, съобщава Нова телевизия.

На лодката те взели и дъщеря си Мая, която отписали от училище. 17-годишният им син Виктор не пожелал да ги последва и останал да живее при приятели. Днес семейството живее с около 100 долара на месец, лови риба, за да се изхранва и обучава дъщеря си на лодката. Семейството се намира чак в Тобаго и след дни ще отплава за Барбадос.

След като България им става тясна се местят в Канада. 15 години по-късно обаче, напускат и този континент, продават къщата си и заживяват в океана. „С парите от къщата инвестирахме за лодка и за всичко необходимо. Също така ни останаха от спестяванията, за да можем в продължение на няколко години да пътуваме и да се изхранваме. Не си купуваме неща от рода на дрехи, обувки, вещи”, казва Мира.

Съвременните последователи на Робинзон Крузо прекарват в океана по около 2 дни. След това пускат котва пред някой плаж и с каяк стигат до брега. Лодката обаче е техния дом, както и училището на Мая. Родителите й пък, са нейните учители.

Но освен романтика, животът в открито море носи и страх. Като през онези 2 кошмарни денонощия, които семейството прекарало в океана между Мексико и Куба, а силна буря почти не преобрънала лодката им. Простили на бурята, но не я забравили.

Виж целия разказ на семейството ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Георги

    Нека който разбира поне малко от енергетика да чуе каква съдба очаква Европа и да се опита да мисли с главата си! https://youtu.be/sdVzdMy_NrY

  • Цветанка Лозанова

    Без думи...

  • Стефан Каменовски

    Нали имаме министър на електронното управление! Смешник!

  • asd

    "...не е удар по корпуса, а прекъсване на електрозахранването..." - Така, така, отвори им очите на малоумниците!

  • Петър ПЛ

    БРЕО НА ВАС НЕ ЗАЛИТАТЕ НИТО НА ЕДАТА НИТО НА ДРУГАТА СТРАНА !!!

  • Цветанка Лозанова

    Мир сега! Руската позиция за Украйна беше отхвърлена категорично от 141 държави-членки на Общото събрание на ООН.

  • Цветанка Лозанова

    Както винаги - на висота!

Още от Новини