Ренета Инджова: В духовенството може да настъпи разкол

Пребивавам в средите на духовниците в последно време. Смятам да прекарам остатъка от времето си така, че да се представя достойно там, където всички отиваме. Това заяви бившият служебен премиер Ренета Инджова пред Нова телевизия.

През последните години тя се е обърнала с цялото си лице към религията. Според нея има вариант патриаршеското място на Неофит да бъде поставено под въпрос и в духовенството да натъпи разкол.

Църковните въпроси породиха скандал между водещата на предаването "На светло" Люба Кулезич и редакторката Гери. Люба Кулезич се скара в ефир на редакторката, защото настоявала да смени темата за Българската православна църка с политически въпроси. "Стига с тая политика! Няма да говоря за политика с Ренета Инджова, защото делата на Българската православна църква са по-важни от политическите", развика се в ефир Кулезич.

"Моята млада редакторка Гери казва, че трябва да минем към политиката, защото това е скучно. Аз я разбирам", обясни след това водещата и в студиото бе разгърната темата за политическата власт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини