Плъх нагриза момченце на 14 месеца в леглото, спасиха детето в последния миг

Плъх нагриза момченце на 14 месеца по лицето и ръцете, докато спяло в детското си креватче у дома в шуменското село Драгоево.

Писъците на детето разбудили майката и бащата към 5 часа призори. Инцидентът станал на 27 декември и малкият Кирил бил настанен в критично шоково състояние след голяма кръвозагуба в интезивно отделение на шуменската болница.

Лекари го спасили и стабилизирали, а социални служители вече са го поверили на приемно семейство, научи "Труд". От къщата е изведена и сестричката на 2 г. и 10 месеца, която също e поверена на платени родители.

Извеждането на децата било най-доброто за тях, защото условията, при които се отглеждат се нуждаят от коренна промяна, коментираха запознати. Българското семейство обитава стара къща в края на селото, в която коридорът бил приспособен за кухня и от него без врата се влизало в единствената обитаема стая. Стените били с пукнатини и най-вероятно плъхът се е вмъкнал спокойно отвън. След инцидента родителите се клели, че са заложили капан и няма да допуснат мишка в къщата си, но от тях се очаква коренно да променят условията и хигиената в жилището.

Бащата, който също се кава Кирил /45г./, ходи на работа и семейството не страда от липса на средства. Майката Мария /23г./ обаче, е с умствена изостаналост и нисък родителски капацитет. Социалните служби я подкрепяли още при раждането на първото дете и 6 месеца тя престояла в звено "Майка и бебе". Предупредили я, че не бива да бърза със следващо бебе, но скоро на бял свят се появило момченцето.
Има шанс родителите да си върнат по-голямото дете, но само ако освежат, ремонтират къщата и ако покажат, че могат да се грижат за него.

Преди да заживее с младата жена, Кирил имал друго семейство и три вече пораснали деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини