Самоуби се министър на вътрешните работи в Русия

Министърът на вътрешните работи на република Марий Ел Вячеслав Бучньов се е застрелял в собствения си кабинет, съобщава "Интерфакс", цитирайки пресслужбата на МВР на Русия.

"В събота министърът на вътрешните работи на републиката дошъл на работа,след известно време неговата секретарка чула изстрел в кабинета и открила своя началник без признаци на живот”, съобщават от пресслужбата. Бучньов е бил в отпуск до 8 януари, но периодично се е появявал на работното си място.

От МВР ще бъде изпратен специален екип за установяване на обстоятелствата около трагичния инцидент. Вячеслав Бучньов заема поста министър на вътрешните работи на Марий Ел на 31 май 2011 г.

В същото време зам.-председателят на Комитета в Думата по безопасност и противодействие на корупцията Александър Хинщейн съобщава за ТАСС, че през декември 2014 г. е била назначена проверка от висшите органи в МВР на Марий Ел. Хинщейн заявява, че "веднага след празниците" е щяло да бъде образувано дело срещу Бучньов "за злоупотреба със служебното положение". По предварителна информация вътрешният министър на Марий Ел бил взел незаконно три апартамента.

Според Хинщейн Вячеслав Бучньов е искал да избегне позора и затова е сложил край на живота си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Стела

    Лично мнение- това, което вършат нашите политици не се нарича "навеждане", а държавна измяна.

Още от Русия