11 "спартанци" не се дадоха за Купата на Англия

Романтиката на най-стария футболен турнир едва не погълна един от големите клубове на Англия - “Бирмингам”.

Тимът от второто ниво Чемпиъншип се спаси с 3:2, след като губеше с 0:2 до почивката като гост на “Спартанците” - “Блайт” в третия кръг на Купата на Англия. Отборчето е от VII лига и е на точно 120 места под съперника в йерархията на английския футбол.

“Блайт” се гордее като “най-популярния аматьорски отбор в света” - титла, дадена му след невероятен рейд към купата, довел го до 1/8-финал през 1978 г. Дори Барак Обама е фен на тима и го следва в туитър. В събота обаче не стигнаха сили за чудо. Нищо че по стара традиция на клуба гостите бяха посрещнати в неотоплена съблекалня, боядисана прясно с черна боя. За да се чувстват зле още преди да излязат на терена.

“Фулъм” с Николай Бодуров не успя да победи у дома “Уулвърхемптън” - 0:0, и чака преиграване на терена на съперника.

Елитният “Суонси” не допусна изненада на стадиона на “Транмиър” (III дивизия) и го разби с 6:2. В дебюта на мениджъра Тони Пюлис “Уест Бромич” разгроми със 7:0 аматьорския “Гейтсхед”.

Други резултати: “Рочдейл” (III) - “Нотингам” (II) 1:0, “Болтън” (II) - “Уигън” (II) 1:0, “Лестър” - “Нюкасъл” 1:0, “Милуол” (II) - “Брадфорд” (IV) 3:3, “Родъръм” (III) - “Борнемут” (II) 1:5, “Брентфорд” (II) - “Брайтън” (II) 0:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят