Кадри на "А" група сред 10-те най-технични в Русия

Двама футболисти, минали през “А” група, влязоха в подредба на 10-те най-технични във Висшата лига на Русия. Сайтът “Чемпионат” направи класацията.

На пето място е Жоазиньо, който смени “Левски” с “Краснодар” преди 4 г. “Бразилецът е звезда и забележима фигура в шампионата - пише медията. - 26-годишният футболист е най-добрият в състава. В смелата, настъпателна игра на “Краснодар”, малкият Жоазиньо се чувства комфортно като на плажа. Но не играе плажен футбол, а истински. Може би ще бъде полезен и на националния отбор на Русия.” Лявото крило вече обяви готовност да играе за Сборная на Мондиал 2018.

На осмо място е Марсиньо, който премина от ЦСКА в “Уфа” през лятото. “Чемпионат” пише за атакуващия халф: “28-годишният бразилец е ново име, но трябва да признаем, че селекционерите в “Уфа” улучиха на 100%. Марсиньо показа, че е добър и в надиграването, и в създаването на положения. Треньорът Игор Коливанов навярно и сам се чуди с какъв техничар успя да се сдобие.”

Първи е Матьо Валбуена (“Динамо” - Москва), следват Дани (“Зенит”), Роман Ерьоменко (ЦСКА - Москва), Хълк (“Зенит”).

А в. “Спорт експрес” пресметна, че Жоазиньо е най-ниският във Висшага лига - 164 см. Вестникът пише: “О, времена! Преди 200 години средният ръст на мъжете е бил 165-170 см. Пушкин например е израснал до 164 см и - нищо, не се оплаквал. Сега е друго. Жоазиньо вече е “малък”.

Ръстът впрочем не му пречи да твори. Той е гений. Не на руската поезия, разбира се. Но на руската Висша лига, което също е нелошо.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят