Днес ще е ветровито, температурите до 2°

Днес времето ще е динамично. Облачността ще е по-често значителна. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. На места от запад на изток ще превали дъжд, в планините и североизточните райони – сняг. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Фокус.

В ранните часове на места е възможно да се образуват поледици. Максималните температури ще са от 1-2° в североизточните райони, до 8-10° в западната половина на Горнотракийската низина. В София - около 4°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са от 4° по северното до 7° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 4-5°.

Над планините облачността ще е значителна. Ще превалява слаб сняг, на височина под 1000-1200 метра ще преминава в дъжд. Ще духа силен северозападен вятър и с него температурите през деня ще се понижават. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 - около минус 3°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл