Фенове на Локомотив пребиха зверски 16-годишен баскетболен талант в Пловдив

Група от 30-ина фенове на ФК "Локомотив" (Пд) са пребили зверски и без никаква причина 16-годишния баскетболен талант на "Академик" (Пд) Румен Койчев, който е по-големият от двамата сина на журналистката от Радио Пловдив Искра Койчева.

Инцидентът станал пред кафене в близост до Събота пазара и църквата "Света Троица" в квартал "Кючук Париж" в Пловдив в събота около 19.30 часа. Румен, който минава за една от най-големите млади спортни надежди в града под тепетата и е желан от родните баскетболни грандове, бил в компанията на свои връстници момчета и момичетата, и излязъл извън заведението да подиша чист въздух. В същия момент покрай него минала голяма група ултраси от агитката на "Локо" (Пд), които се нахвърлили върху момчето, съборили го на земята и го заритали. Румен Койчев изпаднал в безсъзнание, глътнал си езика и добре, че непознат мъж му се притекъл на помощ и му го извадил, иначе щял да умре от задушаване, твърдят очевидци на инцидента. "Румен лежеше в безсъзнание на земята, а повечето от побойниците се изредиха да го ритат", разказва момиче от компанията на пребития баскетболен талант.

Свидетели на жестокия побой твърдят, че никой от компанията на Румен Койчев не са провокирали с нищо футболните хулигани. Не ставало дума и за вечната омраза между фенове на "Локо" и "Ботев", тъй като самият Румен бил от дете привърженик на ЦСКА. 16-годишният ученик е приет по спешност в клиниката по очни болести на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, където му е направен скенер.

Пострадалото момче е с избит зъб, разцепени вежди и устна и жестоки поражения по цялото лице и глава. Следователи от Първо РУП-Пловдив издирват извършителите на гаменския акт, които според очевидци били пияни и дрогирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право