Времето остава студено

Днес облачността ще е променлива, по-значителна над западната половина от страната, където на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и в Източна България силен северозападен вятър. Ще продължи да нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°. Атмосферното налягане е около средното за месеца и днес слабо ще се повиши. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи "Фокус".

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 2-4°. Вълнението на морето около 2 бала. Температурата на морската вода е 5-7°.

В планините ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания от сняг. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад, който през деня постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 - около минус 12°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето