"Реал" и "Барса" бити в един ден за първи път от 45 месеца

"Реал Сосиедад" оформи кръг на чудесата в Испания, като повали "Барселона" с 1:0 с ранен автогол на Жорди Алба.

Треньорът на домакините Дейвид Мойс триумфира след края и джентълменски поздрави на тъчлинията всеки от играчите на гранда един по един. Сензационно Лионел Меси и Неймар останаха на скамейката на гостите, но влязоха да търсят обрат след почивката.

А денят стана първи от 45 месеца, в който и двата динозавъра на испанския футбол претърпяха шампионатни загуби. През април 2011-а "Реал" пак даде тон с 2:3 у дома от "Сарагоса", за да бъде съсечен вечерта и "Барса" - 1:2 пак на същото място като в неделя - Сан Себастиан от "Реал Сосиедад".

Вчера "Валенсия" даде начало на фойерверките като сложи край на серията от 22 поредни победи на "Реал" и го повали с 2:1 у дома. Тимът от „Местая" обърна резултата от 0:1 (дузпа на Кристиано Роналдо) и спечели с голове на Антонио Бараган и Николас Отаменди.

Така големият печеливш от кръга е Атлетико, победил в събота с 3:1 у дома "Леванте". "Реал" продължава да води с 39 т., но шампионът е вече равен с "Барса" - по 38, на второ място. А четвъртият "Валенсия" никак не е далеч с шумния си успех над лидера (34 точки).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят