Манчестър се размина с уплаха в най-стария турнир

"Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед" изживяха най-сериозна уплаха, но минаха през третия кръг на Купата на Англия - първи, в който се включват елитните отбори.

Шампионите губеха до 70-ата минута с 0:1 у дома от втородивизионния "Шефийлд Уензди", но с два гола на Джеймс Милнър обърнаха мача. Второто попадение дойде в 90-ата минута.

"Юнайтед" бе доста сив на терена на последния в трета дивизия "Йоувил", но спечели с 2:0 с голове на Андер Ерера и Анхел ди Мария след 60-ата минута. Преди първото попадение нападател на домакините остана сам срещу Давид де Хеа, но пропусна.

Носителят на трофея "Арсенал" елиминира финалиста от миналия сезон "Хъл" с 2:0 у дома, въпреки че игра без голяма част от титулярите си.

Само още отбора от Висшата лига напуснаха надпреварата в 3-ия кръг: "Нюкасъл" отпадна от друг елитен тим - "Лестър", и "Куинс Парк", победен от третодивизионния "Шефийлд Юнайтед" с 3:0 на неговия терен. Този отбор се води от мениджър с фамилията Клъф - Найджъл, син на великия Брайън, и явно е обречен да успява.

Поне още два отбора от Висшата лига ще отпаднат, защото днес е мачът "Бърнли" - "Тотнъм", а утре - "Евертън" - "Уест Хем". Тази вечер е и романтиката "Уимбълдън" - "Ливърпул", повтаряща една от най-големите сензации в историята на турнира.

През 1988 г. Лудата банда на Вини Джоунс победи славния тим на Кени Далглиш с 1:0 на финал. Сега "Уимбълдън" е в трета лига, издържан и администриран от феновете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят