На 21 август 2018 да почерпят

Валери Божинов разцепи Враца

Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 август 2018

По 314 лева харчи българинът за почивка По-икономични от нас са латвийците и румънците

Двама души са арестувани във връзка със стрелбата по сградата на американското посолство в Анкара

Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

Фандъкова: За 2014 г. събрахме с 22 млн. лв. повече собствени приходи, отколкото за 2013 г.

С 22 млн. лв. повече собствени приходи успяхме да съберем към 30 октомври на 2014 година в сравнение със същия период за предходната 2013 година. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред „България oн eр”.

Фандъкова отбеляза, че собствените приходи са събрани на 79%, а данъчните са близо 83%. По думите й тези цифри се дължат на засилената работа по събираемост от данъка върху недвижимите имоти, от който са събрани около 3 300 000 лв. повече, в сравнение с предходната година. Тя посочи,че е доста висока и събираемостта върху данъка на автомобилите – над 5 млн. лв. повече в сравнение с предходната година. Столичният кмет описа годината като успешна.
„През изминалата година показахме, че благодарение на финансовата дисциплина и финансовата политика на общината при спрени европейски средства успяхме да не спираме изпълнението на големите проекти на София, които се финансират от Европейската комисия. Със собствени средства изплатихме аванса, което ни позволи да започнат да пристигат новите автобуси, проект, който изпълнявахме по Оперативна програма „Околна среда”. Успяхме да продължим строителството на завода за отпадъци и да не бавим строителство, благодарение отново на средствата, които Столична община беше осигурила чрез заема от Европейската инвестиционна банка и отпуснахме и собствени средства за финансиране на проекта за изграждане на ВиК в Банкя”, каза Фандъкова.

Тя посочи, че това са големи проекти, би било фатално допуснато забавяне за някои от тях. „По време на правителството на господин Борисов бяха пуснати плащанията по Оперативна програма „Околна среда”, което е много важно не само за София, а за много от общините в България, които спряха много от проектите, поради липса на финансиране. Нашата финансова политика през последните години е насочена към това да имаме реализъм, да работим наистина сериозно за увеличаване на приходите, да привличаме максимално европейски средства, за да не натоварваме гражданите с изпълнението на инвестиционните проекти на града, и да имаме много ясни приоритети, за да можем да насочваме правилно средствата. Това дава резултат”, допълни още столичният кмет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.