Путин, Обама и Меркел са имената на трите лъвчета във варненския зоопарк

Путин, Обама и Меркел са имената на трите лъвчета във Варненския зоопарк. Това съобщи пред „Фокус” техният осиновител Росен Марков.

Най-младите обитатели на зоологическата градина във Варна бяха осиновени от инициативния варненец. Росен Марков е първият кандидат за полагане на грижи към малките животни. Днес е получил своя договор, който включва задълженията му като осиновител през цялата 2015 година. Марков посочи, че като осиновител е получил правото да бъде кръстник на двете мъжки и едно женско лъвчета, които досега нямаха имена. Те са родени на 16 октомври 2014 година и са рожби на Косара и Симба.

Кръстените вече лъвчета ще символизират събирането на едно място на тримата лидери Путин, Обама и Меркел, които според кръстника са едни от най-известните личности в световен мащаб. Изборът на тези имена носи и своето послание към лидерите – “Да пазят мира и да правят света щастлив и преуспяващ”.

Росен Марков подчерта, че неговата цел е чрез грижата си към животните да направи нещо различно, с което да се донесе известност на Варненската зоологическа градина. Той подчерта, че планира да поеме грижата и за други животни – маймунка и патица. Инициативният варненец е замислил да дари овца, тъй като в зоопарка липсва. Месечната издръжка за лъв във Варненския зоопарк е 260 лв., за маймунка е 50 лв., за патица – 30 лв., мечка – 240 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл