На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Лазаров: Инфраструктурно съоръжение е единственото средство за справяне с миграционния натиск

Единственото ефективно средство за справяне с миграционния натиск е изграждане на инфраструктурно съоръжение. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, предаде Фокус.

По думите на Лазаров, е необходимо изграждането на пътища за нормалното патрулиране на служителите по охрана на границата. По този начин ще се сведе до минимум рискът за служителите, които работят на българо-турската граница от една страна, а от друга – ще даде възможност за освобождаване на жива сила, която ще влезе във вътрешността на страната, за да изпълнява задължението си по опазване на обществения ред.

Светлозар Лазаров посочи, че в събота е бил на проверка в Елхово, Болярово и Средец. Той посочи и цифри по памет, че около 600 служители са командировани от вътрешността на страната към българо-турската граница от областните дирекции на министерството и около 400 служители на „Гранична полиция”.

„Още от първия момент, когато бяхме готови с всички анализи, бяха ясни две неща: този безпрецедентен натиск, няма аналог в нашата най-нова история и очакванията са той да бъде усилен предвид процесите, които текат в Близкия изток и Африка. Оттук нататък на нас ни остава възможността чрез организационни мерки да създадем необходимата среда за опазване на националната сигурност, общественият ред и свеждане до минимум рисковете от миграционния натиск и тероризъм”, каза още Светлозар Лазаров.

Битовата престъпност е намаляла с 9% през изминалата година, каза още Лазаров По думите на Лазаров, това касае обществото, а тази цифра в никакъв случай не е потенциалът на министерството. „Считам, че могат да се постигнат още по-добри резултати, особено с последното преструктуриране, което предложи вътрешният министър и с връщането на полицията във вътрешността на страната. Ще изисквам и ще се надявам да постигаме по-добри резултати”, подчерта той.

„През миналата и по-миналата година имаме около 5 групи „фабрики за убийства”, както ги наричаме. Някои от тях стигнаха до съдебна фаза, а други са до фаза съдебно производство. Това е един много показателен пример за противодействие, реално извеждане от среда, реално наказателно преследване на структури, които действително без оглед на позиции и човешки граници са отнели човешки живот и то през голям период от време”, посочи Лазаров.

Той уточни, че имат и много добри резултати по международния наркотрафик: „Чрез интегрирания модел на противодействие на наркотрафика около 1 тон имаме задържан хероин за миналата година, което е много добро постижение. Имаме в пъти увеличение на задържаните количества и кокаин, и синтетични наркотици на българска територия, марихуаната и канабисът са над 50 тона. Това няма аналог с досегашната практика, като за 2013 бяха около 30-32 тона, за 2012 г. – са около 2 тона”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.