Анастейша с концерт в София

Американската поп икона Aнастейша ще пее за пръв път пред българските си почитатели. Концертът ще се състои на 16 април, а мястото е зала 1 на НДК. Визитата на суперзвездата у нас е част от световното й турне “Resurrection Tour 2015”, което стартира с европейски дати през януари, предаде Нова телевизия.

Билетите за концерта вече са в продажба. Цените са от 55 до 115 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Турнето на Анастейша е в подкрепа на последния й шести студиен албум от миналата 2014 г. “Resurrection” – първата продукция с авторски песни след “Heavy Rotation” от 2008 година. Високо оценен от критиката и почитателите на певицата, той влезе в топ 10 на много от европейските чартове, в това число тези на Германия, Италия и Великобритания.

Анастейша притежава изразителен дрезгаво звучащ глас, по-често свързван с тъмнокожите R&B вокалисти. Именно заради него тя става една от най-известните и любими съвременни поп изпълнителки. Досега поп дивата има над 30 милиона продадени албума по целия свят.

Дебютният й албум от 2000 г. „Not That Kind” предизвиква истинска сензация. От него е хитът „I’m Outta Love”, който се превръща в най-продавата песен на годината. Година по-късно Анастейша е удостоена с наградата “Най-продавана нова поп изпълнителка”. Следва хит албумът „Freak of Nature”, който оглавява класациите в 8 страни и от който е сингълът “Paid My Dues”. 2004 година е белязана от едноименната продукция „Anastacia” – тя застава на първо място в 11 страни и се превръща във втория най-продаван албум за годината в Европа. От него е парчето “Left Outside Alone”, което цели 15 седмици властва на първото място на европейския Билборд чарт. Мултиплатинената компилация “Pieces of a Dream” със сингли от първите й три албума е издадена през 2005 година. В нея е и поредният хит на Анастейша – дуетът й с Ерос Рамацоти “I Belong to You”.

За съжаление вниманието на медиите и аудиторията е приковано и от здравословните проблеми на Анастейша – първо болестта на Крон, а по-късно и рак на гърдите. Диагностицирана през далечната 2003 г., едва през 2013 г. изпълнителката обяви, че е победила болестта, но се е наложило да се подложи на двойна мастектомия.

На концерта в София през пролетта, Aнастейша ще зарадва българските си фенове както с песни от новия си албум, така и с най-известните си хитове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес