Майкрософт избра българин за иновативен преподавател на 2015-а

Българин, който преподава информатика в училище „Сава Доброплодни” в Шумен, е избран от американския софтуерен гигант Майкрософт за иновативен преподавател на 2015 година. Високото признание е заради постиженията му в използването на информационните технологии в образователния процес, съобщава БНТ.

През май Ангел Ангелов ще сподели своите методи пред експерти от 100 страни по специална покана от компанията. Майкрософт ежегодно организира такава среща, на която преподаватели от цял свят обменят модерните си идеи и подходи, провокирани от новите технологии, уточнява Форумнюз.

Ангелов обяснява своя метод като „правене и учене”. Направил го е, защото си спомнил колко трудно ми било да запомни абстрактните понятия в математика. Затова той създава софтуер, който триизмерно обяснява нещата.

Шуменецът смята, че информационните технологии развиват логическото мислене, но могат да провокират интерес и към други учебни предмети.

„Когато правим проект, например, свързан с някаква компютърна графика, ето ви междупредметна връзка с рисуването. Ако ще правим графика и там имаме две еднакви фигури, ето ви връзка с математиката, разказва той.

Благодарение на усилията и на това, че иновативният му метод е забелязан от Майкрософт, българинът вече е част от глобалната общност от експерти на софтуерния гигант.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини