До четвъртък студ, след това - леко затопляне

През следващото денонощие ще продължи да нахлува студен въздух с до умерен, в Източна България силен север-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, главно над Източна България и планинските райони по-често значителна.

Само на отделни места е възможно да прехвърчи сняг. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните - между минус 2° и 3°, в София - около минус 1°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Фокус.

Над Черноморието ще духа силен северен вятър. Облачността ще е по-често значителна, но без валеж. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде със значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север - силен, по старопланинското било бурен и ураганен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 - около минус 14°.

В сряда вятърът ще отслабне, ще бъде до умерен, с него ще продължи да прониква студен въздух. Температурите ще се понижат още и минималните ще са от минус 4-5° в Южна България до минус 14-15° в североизточните райони, а максималните ще са между минус 8° и минус 3°. Облачността ще е променлива, над Източна България често значителна, почти без валежи.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще стихне и в четвъртък сутринта ще е доста студено. През деня ще започне да духа слаб вятър от югозапад и дневните температури ще са малко по-високи спрямо предишните дни. Облачността над много райони ще намалява до слънчево време.

В петък затоплянето ще продължи, облачността ще се увеличи и по-късно през деня на места ще превали слаб сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето