Седем запалянковци в ареста за побоя над Румен в Пловдив, фен на Локомотив го спасил (Обзор)

Седем фенове на ФК "Локомотив" (Пд) са задържани за 24 часа в полицейския арест на Първо РУ-Пловдив заради жестокия побой над 16-годишния баскетболист на "Академик" (Пд) Румен Койчев.

Младежът, който е син на журналистката от Българското национално радио Искра Койчева беше нападнат от ултраси около 19,30 ч в събота. Говорителят на Районна прокуратура в града под тепетата Атанас Илиев уточни, че първоначално в неделя са били задържани шестима души, но по-късно един от тях е освободен, а други двама били арестувани в понеделник сутринта.

Зад решетките са прибрани 31-годишният криминално проявен В.Г., 17-годишен тийнейджър от село Белащица и петима младежи от Пловдив на възраст между 16 и 19 години. Срещу тях прокуратурата е образувала досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

По първоначалната информация Койчев е пострадал, след като пред заведението "Клуб 8" в кв. "Кючук Париж" се е стигнало до бой между привърженици на пловдивските футболни клубове "Ботев" и "Локомотив" Тийнейджър е запален фен на ЦСКА, но бил в заведението в компанията на привърженици на "канарчетата". Предполага се, че причина за побоя е различия във футболните симпатии на феновете.

След нападението пострадалият, който е десетокласник в Езикова гимназия "Иван Вазов", бил под лекарско наблюдение в Клиниката по очни болести в Университетска болница "Свети Георги". В понеделник е изписан за домашно лечение.

Очевидци разказват, че 40-годишният мъж на име Симеон, спасил живота на Румен Койчев, който след жестокия побой си е глътнал езика, бил фен на "Локомотив" (Пд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право