Румен Петков за разбитата нелегална фабрика за цигари в Карнобат: Не се прави така

Мъж беше намушкан с нож в центъра на Велико Търново

Откриха паметник на подводничаря във Варна

Нора Недкова седна на детектор на лъжата Според слуховете взела 300 лева за секс

Румен Петков: 34 души в бордове в енергетиката вземат по 800 000 лв. на година

Цветан Цветанов присъства на сватбата на холивудския актьор Бен Крос и приятелката му Деана в Жеравна (СНИМКИ)

Роми нападнаха полицаи в Раковски, забиха БМВ в патрулка

Румен Петков: Структурата на Гражданска защита е разрушена През 2007-ма арестуваха бандата на Очите при брилятна акция на МВР, през 2009-та уволниха хората, които я тикнаха зад решетките

Здрава родилка е починала в сливенската болница

Започна държавното погребение на загиналите при срутването на моста в Генуа

Премиерът Борисов: Пловдив излиза на едно от челните места в света като чукнеш в Гугъл

Една година без питейна вода в първомайско село

Зам.-кметът Евгени Крусев: Ремонтът на бул. „България” ще приключи по-рано от предвиденото

Ердоган: Никой няма да успее да спре развитието на Турция Страната няма намерение да променя курса си, заяви президентът

Почина бившият генерален секретар на ООН Кофи Анан

РПУ не знае как се плаща с ПОС, товари граждани с комисиони

Столичното 8 РПУ укрива служебния си ПОС-терминал за плащане с банкови карти и праща гражданите в банков офис, където да внесат исканата сума с такса превод. Това установи репортер на „Труд“, който подаде  там заявление за нов паспорт.

Пред гишето за подаване на заявления е окачено съобщение, че таксата се плаща на каса в коридора. Оказа се, че става дума за банков офис, където за такса от 40 лв. се удържат допълнително 3 лв. за превод. Никъде на десетките листове с указания за гражданите не е посочено, че може и да платят без такси – с банкова карта. Тази информация е достъпна само на сайта на МВР и е била публикувана нееднократно от медиите.

След като репортерът настоя да плати с банкова карта, стана ясно, че служителките за първи път извършват такава операция и не са подготвени за това. „Едно момче“ дошло и им показало за 5 минути как става това, но те забравили. Все пак извадиха служебния ПОС терминал и с интерес проследиха как журналистът сам „дърпа“ 40 лв. от картата си в полза на бюджета. След като плащането приключи служителките споделиха, че отново не са разбрали как става трансакцията и не знаят защо да се учат, след като не са касиерки в „Кауфланд“. Това изказване вече разгневи и други граждани, които вече бяха платили 3 лв. комисиона в банковия офис в РПУ. Те споделиха, че имат банкови карти и биха платили с тях, ако знаеха, че това е възможно.

Според „шефката“ на звеното за български документи за самоличност, която не се представи, полицията не подвеждала гражданите. Преди време имало лепенка кои видове банкови карти се приемат, но някой я бил отлепил.

„Труд“ попита МВР дали ще задължи 8 РПУ да напише на видно място, че приема плащания с карти, но до редакционното приключване на броя. Не ни информираха и колко плащания с ПОС-терминал е приела системата на МВР.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.