Кмет търси пари за опасен мост в Кацелово

Опасният мост край село Кацелово още не е ремонтиран, алармира кметът на община Две могили Николай Христов. Последната реконструкция заради разклатените основи на съоръжението е правена преди 13 г. Оттогава периодично с областната управа на крайдунавския град се обсъжда как да се финансира укрепването и стабилизирането на дъното на река Черни Лом. Проектът на областно пътно управление отлежава от 3 г. в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Ерозията на бреговете се провокира от изхвърляните строителни отпадъци, което подкопава дигите. За да се запазят, са монтирани габиони като бърз и евтин вариант. Периодичните проверки на място показват, че при високи води те се отклоняват и могат да паднат. Техническата експертиза по проекта за корекции и предпазни диги на река Черни Лом при моста в Кацелово потвърждава, че мостът скърца заради "нарушената устойчивост на габионите и строителни отпадъци в речното корито".
"Незаконните сметища продължават да са голям проблем, въпреки налаганите санкции", обясни кметът Николай Христов. Отсечката Русе -Щръклево-Нисово-Кацелово е част от третокласният път за Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони