Григор Димитров в две битки срещу французин на първия турнир за годината в Бризбейн

Съдбата отреди Григор Димитров да започне годината на два фронта срещу един и същи съперник - Жереми Шарди (Франция). Първият официален мач на българина на турнира в Бризбейн с награден фонд 494 хил. долара е във вторник на двойки, като партньор на нашия ас е 18-годишният австралиец Танаси Кокинакис. Двамата срещат Шарди и Лукаш Кубот (Полша), вероятно около 9 часа българско време.

Французинът е и първи съперник на Григор на единично. Хасковлията почиваше в първия кръг, Шарди отстрани Андрей Голубьов (Казахстан) с 6:4, 6:4. Димитров и противникът му се знаят добре, след като се готвеха заедно в академията на Патрик Муратоглу в Париж. Те имат мачове като партньори на двойки, а като съперници на единично са срещали два пъти - 1:1 победи. На „Ролан Гарос" през 2011-а триумфира Шарди с 6:2, 6:4, 6:4, а в откритото първенство на Австралия българинът се реваншира с 4:6, 6-:3, 3:6, 6:4, 6:4.

Ако повали първата си мишена Гришо ще заработи 12 990 долара и 45 точки за световната ранглиста. През 2013 г. той се класира за финала и загуби от Анди Мъри (Великобритания).

Димитров стартира сезона като номер 11 в ранглистата, лидер е Новак Джокович. При жените Цветана Пиронкова загуби първия си мач за годината, но се изкачи с едно позиция и е 37-ма. Първа е Серена Уилямс (САЩ), а втора - приятелката на Григор Мария Шарапова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт