Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Светлозар Лазаров: Миграционният натиск ще се увеличи заради процесите в Близкия Изток и Африка

Удари ни наистина много тежък миграционен натиск, който е без прецедентен според мнението на всички специалисти. За съжаление миграционният натиск предстои да се увеличава заради процесите в Близкия Изток и Африка. Това каза за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Така че ние трябва да създадем организация и тя функционира в няколко аспекта – краткосрочен, средносрочен и дългосрочен”, заяви Лазаров.

По думите му в краткосрочния аспект се включва овладяване на кризата и контролирането й, като допълни, че това включва и голям брой служители от МВР по границата, които да блокират подстъпите към държавата. „Средносрочният вариант включва изграждане на инфраструктурно съоръжение, което е в няколко части. От една страна е самото възпрепятстващо съоръжение, а от друга страна са рокадни, фронтални пътища, от трета страна това включва и съответните средства за контрол на границата. Това ще даде възможност по един цивилизован, европейски начин нашите служители със съответните превозни средства да осъществяват контрол и патрулират по държавната граница”, каза Лазаров. Главният секретар обясни, че по този начин ще се спести ресурс в бъдеще и ще се даде възможност за една по-добра организационна форма.

По думите му дългосрочният аспект включва политически въпроси, които трябва да се решат, които са на ниво Европейски съюз. „Имахме 1400 служители, които са командировани на границата. Към момента около 300 са служителите, които са изтеглени от българо-турската граница. Даден е срок от министъра за изтегляне на всички служители от областните дирекции на министерството. Имаме около 100 човека на ден миграционен натиск от началото на годината”, каза още главният секретар. Лазаров увери, че държавната граница няма да бъде оставена от служителите на МВР и допълни, че са налице всички предпоставки за една надеждна охрана. Главният секретар допуска възможността, миграционният натиск да се увеличи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.