Общината в Сливен обеща помощ на семейството, в чийто дом се заби багер

Сливенско семейство посрещна коледните празници с нетипична компания. Ден преди Бъдни вечер багер нахлу в дома им.

За произшествието пръв писа в "Труд"

Инцидентът се разиграл, докато семейството обядвало в съседната стая, съобщава Нова тв.

Денят е 23 декември. Около обяд се развива нетипичната ситуация, при която изкопна кофа на багер се озовава в коридора на семейство Стефанови от Сливен. Според непотвърдени версии машината се е движела на собствен ход назад.

Весела и нейният съпруг са приемни родители на две деца. Минути след инцидента настава паника сред всички заради силния стрес, включително и работниците на улицата. В момента край къщата се работи по водния цикъл на Сливен. Веднага са потърсени подръчни средства за затваряне на дупката.

След нахлуването на багера стената е иззидана от работниците, но между тухлите са останали процепи, които не са затворени. Минути преди инцидента децата са минавали през коридора, зареждайки дърва с родителите си. Истинско чудо е, че има само материални щети.

От фирмата-строител по водния цикъл обаче не са дали обещание и срокове за отстраняване на щетите. По време на заснемането на репортажа по въпросната площадка не се работеше. Екипът на „Здравей, България“ потърси за становище по въпроса от община Сливен и ръководителя на проекта.

"Това, което веднага ще направим, е да направим оглед на мястото на инцидента. Веднага сме се свързали със строителния надзор. Днес все пак е първият работен ден. Уведомили сме и тях, така те ще дойдат заедно с нас да погледнат щетите. Ще бъдат описани точно какви са пораженията върху сградата и съответно всичко ще бъде възстановено за сметка на строителя“, обясни зам.-кметът на общината Румен Стоилов.

А дотогава семейство Стефанови ще пазят спомена от неканения гост за Коледа. Междувременно децата на приемното семейство вече са осиновени и Стефанови се подготвят за следващите две приемни деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони