Глобиха мъж за тормоз над бившата му

Мъж от Монтана отнесе 100 лв. глоба от районния съд заради хулиганска проява, съобщи „Конкурент“. Случката, заради която той беше изправен на подсъдимата скамейка, се разиграла в началото на ноември м.г. От материалите по делото става ясно, че около 2 ч. през нощта на 5 ноември мъжът отишъл на ул. „Д-р Стамен Илиев“, където живее жената, с която преди време имал връзка, откачил портата на двора на кооперацията, счупил стъкло във входа и започнал да мята саксии и кофи за боклук. Пред съда той обяснил, че това, което е посочено в акта, който му съставили полицаите, не отговаря на истината. Заявил, че определени хора са преднамерени спрямо него и това е бил поредният повод той да бъде злепоставен.

В жалбата си до прокуратурата бившата на монтанчанина посочила, че имали скандали още от 2003 година. Преди това двамата поддържали отношения, но не са живеели заедно. В съдебното решение е посочено, че разследването е установило, че не за първи път под влияние на алкохол мъжът посещава бившата си и притеснява нея и съкооператорите й, тропайки по входните врати в кооперацията. Според магистратите поведението на монтанчанина до голяма степен е повлияно от употребения алкохол във въпросната вечер и от неуредените междуличностни отношения с дамата.

Заради това, че нарушителят работи на частно като строител и няма постоянна работа и доходи, съдът му наложи минималния размер на глобата, предвидена в закона - 100 лв. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони