Британският вътрешен министър Тереза Мей: Във Великобритания да останат само умните студенти

До 2020 г. броят на чуждестранните студенти във Великобритания ще достигне 600 000 души. Системата трябва да остави "само умните". Това заяви британската министърка на вътрешните работ Тереза Мей, предаде telegraph.co.uk.

Тя разкри статистиката като защити плановете за изгонване на студентите от страни извън ЕС след завършване на образованието им. Мей е категорична, че промените в системата за имиграция ще гарантират, че "умните и най-добрите" са добре дошли в Обединеното кралство. Според Мей новите правила са необходими, защото проучванията са показали, че всяка година десетки хиляди студенти остават в страната след края на образованието им.

Ходът на Мей беше атакуван от лейбъристите, кооито защитатиха тезата, че чуждестранните студенти носят "инвестиции за милиарди" във Великобритания.
Заявилите желание за визи отново са се увеличили през миналата година, сочат още статистическите данни. Междувременно броят на европейските студенти е намалял от 311 800 души през 2011 и 2012 г. да 307 205 души в периода 2012 – 2013 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят