Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте посещението на Бойко Борисов в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Александър Вучич: Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа

„Зелените“ пак лъжат, този път за „Корал“ Няма защитени растителни видове в имота край плажа, собственост на испански мега инвеститор

Алексис Ципрас: Когато говорим за Западните Балкани става дума за Европа

Разпределят парите от продажбата на Общинска банка

Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния: Уверявам Бойко Борисов в нашата подкрепа за постигане на целите на Българското председателство

Овчар бе обявен за обществено опасен, стрелял по крадци

През април 2013 година един овчар стреля по четирима апаши, влезли в двора му да крадат агнета. Единият от тях е улучен. Районният съд в Стара Загора осъжда на 2 години условно овчаря – веднъж, защото е причинил телесна повреда, и втори път – защото е стрелял с незаконно притежавана пушка, съобщи bTV.

Датата 7 април 2013 г. ще остане завинаги в паметта на Минчо Йовчев. Ден по-рано възрастният мъж разбира, че в двора му са влизали крадци. Намира катинара от портата разбит и захвърлен. Бай Минчо вече е патил от апаши – задигнали му 43 овце. Измрели и 30 агънца, защото останали без кърма. Виновните не получили наказание. Този път бай Минчо – ловец от 55 години, бивш нещатен патрул към полицията, решил да защити имота си. Качил се в плевнята, взел едната от пушките и зачакал.

Крадците се появили. Възрастният мъж се уплашил и стрелял – не по човека, а в стената. След инцидента бай Минчо сам се обадил в полицията и разказал всичко. Пушката, с която стрелял, не била регистрирана. Осъдили го – 2 години условно с тригодишен изпитателен срок. Крадците му поискали и кръвнина – 52 000 лева. Съдът отсъдил 3000 лева. Година и половина по-късно това, което не дава мира на овчаря, е, че законът го смята за „обществено опасен”, а той се е опитал да защити имота, добитъка и живота си.
В подкрепа на бай Минчо се разписало цялото с. Каменово. Подписката обаче не помогнала пред съда. Раненият крадец – Димитър Цолов от котленското село Градец, останал без далак. Оказало се, че той е бивш клиент на прокуратурата. Спипали го да кара чужда кола, после пък го хванали да шофира без книжка. Димитър е безработен, с незавършено основно образование. Осъден е на година затвор и скоро ще излезе на свобода. Аверите му от априлската нощ на 2013 г. получават условни присъди.

75-годишният овчар не знае какво ще стори, ако в дома му отново влязат апаши.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.