Приятелят на фолк певицата Десислава за пети път хвана кръста на Богоявление

Състезателят в свободните боеве Светлозар Савов хвана Богоявленския кръст, хвърлен от Русенския митрополит Наум в студените води на Дунав, съобщи bTV.

Общо 13 души участваха в ритуала на Йордановден. Смелчаците - на възраст между 18 и 35 години, не се уплашиха от температурата на водата, която беше три градуса.

26-годишният Светлозар Савов хваща за пети път кръста, като първият път това се е случило в родния му град Златарица, а останалите - във водите на Дунав край Русе.

"Винаги ми носи късмет. Човек трябва да вярва, за да вземе кръста. Жив и здрав съм, а когато човек е здрав, всичко друго е способен да постигне. Затова пожелавам на всички да са живи и здрави", каза Савов, който е приятел на поп-фолк певицата Десислава.

Младежът е учил в Русе и в момента тренира в крайдунавския град.

Савов получи халат и 100 лева от кмета на Русе Пламен Стоилов. Заместник-областният управител Станимир Станчев му подари ръчно изработена икона на Рилска Богородица и кърпа, а митрополит Наум - златно синджирче с кръстче.

Стотици русенци присъстваха на Великия Богоявленски водосветна брега на река Дунав, като началото на церемонията бе поставено с литийно шествие от катедралния храм "Света Троица".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица