Владимир Путин: Някои страни използват военна сила, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН

Рисия осъмна под снежна покривка

Ердоган: Турция има „отговорността“ да сподели болката на арменците за събитията от 1915 г.

Неправителствени организации: Белгия води непрозрачна политика в Сирия

Ръководството на СИДП награди най-добрите си горски-стрелци

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Автоматик с 8 предавки за семейния комфорт Моделите C4 Spacetourer и Grand C4 Spacetourer първи получават новата трансмисия

Оставиха в ареста девет от задържаните служители на ДАИ – Благоевград

Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Рейнджър от Афганистан улови кръста в Пловдив, пожела си рожба

33-годишният Пламен Павлов, военен в 68-а бригада на Специални сили, грабна кръста на Богоявление в Пловдив. Той се пребори с близо 60 съперници и със страшното течение на Марица и поведе братско хоро с 12 от смелчаците. След това с дървеното разпятие в ръце поздрави своя бригаден командир ген. Михаил Попов.
“Сънувах кръста и знаех, че сега ми е времето, защото съм на 33 години, Моля се за детенце и това е мечтата ни с моята съпруга от пет години насам”, каза Павлов пред “Марица”.

Настръхнал от студ, но щастлив, той се упъти към дядо Николай. Младият мъж е участвал в мисия в Афганистан през 2012-а и знае цената на живота.

„Вярвам в Бог и негова сила”, сподели мъжът и вдигна дясна ръка, свита в юмрук като символ на силата и победата.
„Да си жив и здрав и Богородица да ти помага”, му каза владиката, след което го поръси с новоосветена вода.

После дядо Николай благослови и цялото насъбрало се множество. Първо ръсна с чимширената китка кмета Иван Тотев, а после и областния управител Розалин Петков.

Сред официалните гости с плътен слой фон дьо тен, искрящ червен тоалет и висящи лъскави обеци присъства и депутатката Анна Баракова.

Осем момчета от нашата бригада преброих в реката, гордо заяви за “Марица” ген. Махиали Попов. Той сподели, че изминалата година е била много трудна. Но вярва, че успехът на кадровия войник Пламен ще донесе късмет на цялото поделение.

Лошо впечатление направиха найлоновите торбички, които плуваха в реката. Оказа се, че това са пликчетата, в които хората са донесли великденските яйца и венчетата от Цветница. По традиция те се хвърлят в течаща вода.

Водолазите от дежурния екип обясниха, че са претърсили реката Марица сутринта и не е имало опасности, хвърлени бутилки и други твърда предмети, които да застрашават кандидатите да се гмуркат кръста.

Въпреки това клонка се заплете в крака на единия от близо 60 мъже и го нарани до кръв. Почти всеки от смелчаците бе ангажирал личен фотограф да запечати момента с борбата за разпятието.

След като свърши ритуалът, възрастни жени от пенсионерски клуб “Блага дума” слязоха в реката с празни бутилчици. “Наляхме от богоявленската течаща Марица за здраве, на този ден небето се отваря и водата е чиста, вижте – като кристална е”, показа председателката Атанаска Адамова.

Най-трудно беше на полицаите да убеждават превъзбудените хора да освободят булеварда след края на церемонията, за да пуснат движението. Това изнерви шофьора на кмета, в чиято кола се качи и областният управител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.