Силен сняг вали над столицата

Силен сняг вали над столицата.

Днес с умерен северозападен, а в Източна България - силен северен вятър, над страната ще продължи да нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са между минус 2° и плюс 3°, в София около минус 1°. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над планините ще бъде със значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север - силен, по старопланинското било бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 - около минус 14°.

През следващото денонощие ще е по-студено. Сутринта температурите ще са между минус 7° и минус 12°, дори в котловините и по-ниски, до минус 15°. Вятърът в по-голямата част от страната вече ще е слаб, само в най-източните райони все още умерен до силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня. Облачността ще е променлива, над Източна България често значителна, почти без валежи, тук-таме ще прехвърчи сняг. Максималните температури ще са между минус 8° и минус 3°.

По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Ще е с променлива облачност, почти без валежи. Максимални температури от минус 7°-8° по северното, до към минус 3°-4° по южното крайбрежие. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на водата е около 5°. И в планините ще е с променлива облачност, почти без валежи, тук-таме ще прехвърчи сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня над западната част от страната. Продължава да застудява. Температурите в следобедните часове на 1200 м.н.в ще са около минус 11°-12°, на 2000 м. около минус 15°-16°.

В четвъртък сутринта ще е почти тихо и доста студено с минимални температури, в по-голямата част от страната между минус 14° и минус 9°. Ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево време. Дневните температури ще се повишат слабо - максималните ще са между минус 6° и минус 1°. В петък ще духа слаб до умерен вятър от югозапад, по-късно от запад. Температурите ще се повишат с още няколко градуса. Облачността ще е променлива, често значителна и на места, главно в Северна и Източна България ще превали слаб сняг. В събота затоплянето ще продължи. По-значителна облачност и на места превалявания от дъжд, в планините - от сняг, ще има през втората половина на деня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини