53-ма скочиха за кръста в Монтана, безработен извади разпятието в Лом

53 мъже скочиха за богоявленския кръст в езерото "Монтанензиум" в Монтана.

Християнската светиня бе извадена от ученика от Природо-математическата гимназия "Св. Климент Охридски" Самуил Йошков. Той получи от кмета Златко Живков 150 лева, а останалите взеха по 20 лева.

"Всички да са живи и здрави, останалото ще се подреди!", заяви победителят. 17-годишното момче сподели още, че баща му също е скачал за кръста на Йордановден и го е хващал.

Самуил учи в паралелка по информационни технологии и се занимава с танци и плуване.

В ледените води на Дунав край Лом след кръста, хвърлен от отец Цветан Антонов, пък се хвърлиха 11 мъже. Дървеното разпятие бе извадено от 21 годишният Първан Горанов. Младият мъж е безработен и се зарадва от сърце на наградата от 100 лева, връчена му от кмета Иво Иванов. След като чу за проблемите на младежа градоначалникът го покани да му занесе СV-то си, за да му помогне в търсенето на прехрана.

"Без работа съм откакто завърших езиковата гимназия в Лом. Бях за малко работник в склад, после пътувах до Чехия на гурбет, но и там е криза. Затова сега скочих в Дунав - дано кръстът ми донесе здраве, късмет и успехи!", сподели момчето. Другите смелчаци скочили в реката получиха по 50 лева и се сгряха с бутилки каберне от местната управа. Богоявленската надпревара във водата край Лом бе наблюдавана от близо 2000 души, накацали по бреговете на реката.

Снимка - Любомир Йорданов
Файл Bogoyavlenie_Lom2015a,b,c,d,e - 11 смелчаци скочиха в Дунав край Лом, кръста извади 21 годишният Първан Горанов.
Bogoyavlenie_Montana2015a,b,c - Ученикът Самуил Йошков хвна кръста в езерото на Монтана

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони