Задържаха мъж, ограбил банков клон в столицата

Столични полицаи задържаха извършител на въоръжен грабеж в банков клон, съобщиха от пресцентъра на МВР. Работата по случая започнала в началото на месец април миналата година, след като в банков клон на бул. ”Сливница” нахлул маскиран и въоръжен с нож мъж.

Той заплашил касиерката, която в момента подреждала в касовото чекмедже купюри различна валута, и успял да отнеме 21 000 лева. По случая било образувано досъдебно производство, а служители от сектор „Грабежи” към СДВР започнали работа по установяване и задържане на извършителя. След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия полицаите стигнали до автора на престъпното деяние 34-годишен мъж с инициали К.К. от София., криминално проявен за притежание и разпространение на наркотици.

Мъжът бил задържан за срок до 24 часа, а материалите по случая - докладвани в Софийската районна прокуратура. К.К. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по смисъла на чл. 196 от НК, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право