КЕВР ще решава за продажбата на над 20% от енергийните дружества Това реши парламентът с промени в Закона за енергетиката

Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

Започна пръскане срещу кърлежи в Търговище

Осъдиха мъж и жена, държали 3224 литра контрабанден алкохол за 27 686 лева

Единадесет партии ще могат да участват в предсрочните избори в Турция

Около 20 пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Румен Радев: Перспективата на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невъзможно без присъединяване към Еврозоната

Чистачка пострада при късо съединение

София бе домакин на изнесено заседание на Военния комитет на ЕС

Почерпен млад водач удари челно завиваща кола и потроши още две паркирани

Светлината озари зала „България”

Д-р Ангел Кунчев: Имаме достатъчно ваксини Някои държави върнаха задължителните имунизации

Митниците унищожиха десетки хиляди дрехи, обувки и парфюми менте

13-годишно дете в болница след сбиване с връстник

Водата в Шумен годна само за готвене

Питейната вода, която тече от чешмите в домовете в Шумен, е годна за готвене, не е препоръчително да се пие. Така е вече близо месец, заради завишена мътност от обилните дъждове и снеготопене.

Лабораторни резултати от взети проби на 5 и 6 януари от централното водоснабдяване показват, че стойностите на показател мътност още са над обичайните и са неприемливи за потребителите, съобщават от РЗИ-Шумен. Инспекцията препоръчва да не се пие и водата в град Велики Преслав и селата Панайот Волов, Белокопитово и Дибич.

Всички се снабядвяват от язовир “Тича”, но няма пречиствателна станция за питейни води. Тази седмица стана ясно, че Министерство на финансите е изпратило отказ до инициативния комитет за отпускане на средства за изграждането й. В края на миналата година инициаторите изпратиха подписка на 7 040 души.

 Шуменци негодуват, че градът загуби финансирането от инвестиционната програма на кабинета Орешарски. Предвиждаше се за 3 г. съоръжението да бъде изградено.

От РЗИ-Шумен не препоръчват шуменци да пият вода и от изворните чешми в града, защото тяхното състояние се следи веднъж на тримесечие.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.