Фортес пристигна и тръгна с ЦСКА за Турция

Португалецът Амансио Фортес пристигна в България и веднага седна на масата на преговорите с ЦСКА. Халфът ще е един от нископлатените футболисти в отбора. До късно снощи трябваше да бъде парафиран договор за две години и половина с "червените". Чакаха се само медицинските изследвания.

Фортес, който за последно игра във втородивизионния португалски „Фатима", ще пътува с тима за Анталия. Там програмата на ЦСКА е готова - ще се играят 9 контроли. Поредният ясен съперник е датският „Сьондерийске" за 9 януари. Останалите сигурни мачове са срещу „Стромгодсен", „Трабзоkспор", „Слован" (Либерец) и „Кубан" (Краснодар).

Единственият футболист, който няма да замине с „червените" в сряда сутрин, е сърбинът Неманя Милисавлевич. Универсалният халф получи специално разрешение да празнува сръбската Коледа на 6 януари и да се присъедини ден по-късно към останалите на турската ривиера.

В същото време италианският в. „Тутоспор" информира за интерес на „Парма" към Серджиу Буш. Ден по-рано в Румъния твърдяха, че голмайсторът на „А" група е цел на „Дженоа". Трансфер в „Парма" изглежда много по-труден. Бившият тим на Христо Стоичков е затънал във финансова криза и е последен в Серия А. А треньорът Роберто Донадони е пред уволнение. Заради евентуалната продажба на Буш в ЦСКА със сигурност ще търсят вариант и за резервен централен нападател. Единствената друга опция е националът на Люксембург - Орелиан Жоаким.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ