Война в "Барса", Стоичков брани Меси

Барселона“ е в стрес след 0:1 с „Реал Сосиедад“ в неделя - валят нападки, оставки и закани, вадят се „кирливи ризи“. Христо Стоичков развя знамето на бунта с интервю от Маями, цитирано от големите медии в Европа. В него без пощада към недъзите Камата боде в раната.

Легендата „простреля“ клубния президенг Хосеп Бартомеу пред радио „Онда серо“ с: „Той не е президент, а обикновен чиновник. Никой не го е избирал. Той просто смени на поста една мижитурка. Бартомеу отговаряше за баскетбола и от футбол разбира малко От известно време работата в клуба е провал.“

Драмата на „Камп ноу“ ескалира в понеделник, когато босът уволни спортния директор Андони Субисарета поради неуспешни трансфери. Напусна и неговият асистент Карлес Пуйол, бивш капитан.

Проблемът е кой доведе Субисарета – заяви Стоичков. - Не беше Сандро Росей (б.р. - президент до края на 2013-а) или Бартомеу. Беше Пеп Гуардиола (б.р. - треньор до 2012-а). Да, лесно е да си стоиш само в кабинета и след това да се криеш зад Лео Меси.“

Последното изречение е „ъперкът“ в лицето на Суби, който беше вратар в „дрийм-тима“. Но така е отдавна – битката за власт в клуба е и между легенди. Както и между две партии и няколко фракции Бартомеу е човек на Росей, напуснал заради скандали с укрити данъци по трансфера на Неймар от 2013-а. Тогава опозиционни фенове активираха разследване и съд. А „генерал“ във войната срещу кликата на Росей е Жоан Лапорта, който бе президент до 2010 г. и действа с вездесъщия Йохан Кройф.

Срахливецът Бартомеу трябва да е голям наглец, за да ръководи клуба – обяви Лапорта. - Той не е законен. Колкото по-скоро има избори, толкова по-добре,“

Бартомеу отказва предсрочен вот и чака 2016-а, защото Лапорта е фаворит в социологическите проучвания. Днес „Барса“ е само на точка от „Реал“, който все пак има мач по-малко. Но има повод за бунт.

Стоичков коментира и оставянето на Меси и Неймар резерви в Сан Себастиян – заради по-дълга ваканция и съответно по-малко тренировки. „Кой им е дал два дни по-дълга почивка? - попита Кавалера на „Златната топка“. - Сега те са изкарани виновни, а не този, който ги е пуснал.“

Камата защити Меси, за когото все плъзват твърдения за раздяла: „Откъде излиза всичко това през последните две или три години? От хора, които не разбират абсолютно нищо и само плащат на вестниците. Ситуацията около Меси е тревожна. Заради чужди грешки Лео губи още една „Златна топка".

За какво намеква Христо? Повече от година се говори, че разследването срещу Лео за укрити данъци от 2013-а е инспирирано от хора от настоящата управа. Както и други „номера“. Целта – на гения да му стана дискомфортно и да бъде изтъргуван за 150 млн. евро в Англия. Защото при наличието на Меси е далеч по-трудно властващата клика да прави каквото си иска.

Меси и треньорът – тотален развод

Тотален развод между Лионел Меси и Луис Енрике“, извади в. „Марка“ в заглавие. Враждата на Лео с треньора е публична тайна. Стигна се до медийни твърдения, че десетката умишлено не се е явил на откритата тренировка в понеделник. „Барселона“ отвори вратите за ученици и се събраха 11 000. Меси отсъстваше поради стомашен проблем. Лео реагира чрез фейсбук: „Бих се искал да бъда на тренировката. Някои проблеми обаче не може да се контролират. Пожелавам мечтите на всяко дете да се сбъднат.“

Лео не отиде и на посещението в болница, традиционно за деня на отворени врати.

Управата се събира днес. В. „Мундо депортиво“ писа за ултиматум към треньора – бие „Елче“ в четвътък за купата и „Атлетико“ в неделя за първенство или си тръгва. Ръководството дебне грешка на Луис Енрике. И основната причина не е в резултатите, а в липсата на влияние върху отбора и ред на терена.

Привържениците са настръхнали и в четвъртък се чакат протести от трибуните с плакати. „Тотална криза!“, обобщи от първа страница в. „Спорт“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят