Взривената кола в Русе е на приятел на Венци Чикагото (снимки)

Взрив на лек автомобил "Ауди А8" пред бл. "Куманово" разтърси Русе около 1 ч. след полунощ. За инцидента алармира лидерът на Народно-патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото /45 г./, който миналото лято беше осъден от окръжния съд в крайдунавския град на 6 г. затвор за наркотрафик. Той обясни, че колата е на неговия познат Кристиян Танов. Двамата пътували с аудито миналия октомври до Великотърновския апелативен съд по жалбата на Чикагото срещу присъдата му.

"Чу се адски гръм и колата избухна в пламъци", обясниха съседи на потърпевшия собственик в кв. "Възраждане". Взривното устройство вероятно е било поставено под бронята или преден калник на колата, защото цялата й предница е смачкана. Пристигналите пожарникари потушили огъня. Случаят се разследва от полицията по започналото досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Кристиян Танов отрича да е бил заплашван и не свързва инцидента с Чикагото.

Венцислав Ангелов - Чикагото очаква решението на Върховния касационен съд /ВКС/, след като великотърновските апелативни магистрати потвърдиха присъдата му от 6 г. затвор при първоначален строг режим за участие в международен трафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. от Перу към Европа. Той беше признат за виновен, че действал като съизвършител и създал условия за престъплението.

Чикагото нашумя след 24-часовия му арест м.г. за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си. Той се включи активно във февруарските протести и създаде група "БАСТА" във Фейсбук. После отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своя партия "Промяна". Участието му в политиката се конкурираше от създаденото НД "Свобода" от Бисер Миланов - Петното и двама от синовете на Чикагото, което предизвика раздори между тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини